Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Crema de zahar ars este desertul fără vârsta , este desertul care va face întotdeauna senzație indiferent de ocazie. Crema de zahar ars este desertul perfect pentru toată lumea, este ușor de preparat , cu ingrediente simple și puține. La prepararea ei nu avem nevoie decât de un tel cu care sa batem ,ușor, ouăle cu zahar. Crema se coace la cuptor in bain-marie, la foc moale . Apa din bain-marie nu trebuie sa clocotească, trebuie sa fiarbă încet. Când facem crema de zahar ars nu ne grăbim, mai ales când ardem zaharul, pentru a nu ne arde cu zahar fierbinte.

Crema de zahar ars

Recomand ca după coacere sa ținem crema de zahar ars peste noapte la frigider pentru a lasă timp siropului de zahar ars sa aromatizeze crema de oua și lapte. Este posibil ca pentru începători crema sa nu iasă din prima încercare, dar nu renunțați, perseverenta este cheia succesului. Pentru început puteți face crema de zahar ars din jumătate de cantități: 4 oua, 500 ml.lapte, 75 g.zahar pentru sirop și 100 g.zahar pentru crema. Crema de zahar ars FĂCUTA IN CASA va fi apreciata de cei dragi vouă. Pofta buna!

Ingrediente Crema de zahar ars:

  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 150 grame zahar pentru sirop
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 200 grame zahar pentru crema

Crema de zahar ars reteta video pas cu pas:

00:00​ Ingrediente Crema de zahar ars
00:44​ Topim 150 g. zahar.
01:00​ Pe masura ce zaharul se topește rotim cratita , cu atentie, in asa fel incat zaharul sa imbrace pereții cratitei, focul nu trebuie sa fie dat tare ca sa nu se arda zaharul.
01:24​ Lasam zaharul ars sa se raceasca pana preparam crema de oua.
01:40​ Batem bine cele 8 oua.
01:52​ Adaugam 1 lingurita esenta de vanilie, omogenizam.
02:05​ Adaugam treptat 200 gr. zahar.
02:24​ Adaugăm un litru de lapte rece, omogenizam.
02:50​ Turnam crema de oua în cratita captusita cu zahar ars.
03:15​ Într-o cratița mai mare decat cea în care avem crema de oua turnam putina apa rece, așezam cratița cu crema de oua și mai completam cu apa atat cat sa cuprinda fundul cratitei cu crema.
03:35​ Coacem crema de zahar în cuptorul preincalzit la 170 g. Celsius , aproximativ 50 minute.
03:50​ Crema este coapta atunci cand se desprinde ușor de pe pereții cratitei si vedem fundul cratitei si cand este ferma la atingere.
04:33​ Scoatem crema și o lăsam sa se raceasca foarte bine, indicat este sa o tinem peste noapte la frigider.
04:44​ Dupa ce crema s-a racit, o rasturnam printr-o mișcare rapida intr- o tava cu peretii inalti.

Crema de zahar ars - Prajitura Mea - desertul perfect

Crema de zahar ars este desertul fără vârsta , este desertul care va face întotdeauna senzație indiferent de ocazie. Crema de zahar ars este desertul perfect pentru toată lumea, este ușor de preparat , cu ingrediente simple și puține.

Type: Dessert

Cuisine: French

Keywords: cream de zahar ars

Recipe Yield: 6 servings

Calories: 186

Preparation Time: PT00H20M

Cooking Time: PT1H00M

Total Time: PT1H20M

Recipe Video Name: Crema de zahar ars

Recipe Video Description: Crema de zahar ars este desertul fără vârsta , este desertul care va face întotdeauna senzație indiferent de ocazie. Crema de zahar ars este desertul perfect pentru toată lumea, este ușor de preparat , cu ingrediente simple și puține.

Recipe Ingredients:

  • 8 oua
  • 1 litru lapte
  • 150 g. zahar pentru sirop
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 200 g. zahar pentru crema

Recipe Instructions: Instrucțiunile și modul de preparare pentru reteta de crema de zahar ars îl găsiți in clipul video de mai sus.

Editor's Rating:
10

Leave a Reply